ATLAS

Atlas er et helt nyt projekt med musik af Kristoffer Nybye,

som udforsker linjerne mellem genrer som world/folk, rock, jazz og klassisk. Kompositionerne lægger for det meste op til fest og dans med deres mellemøstlige rytmer, og bliver nu og da afløst af små oaser fyldt med nordisk melankoli.

Med et instrumentarium bestående af klarinetter,

div. strengeinstrumenter, keys, bas og trommer sørger de 5 musikere for en oplevelse som publikum sent vil glemme og en stemning der får selv din sureste moster til at vippe med storetåen.


______________________________________________________________________________________________________________________

MAZEL

Mazel Klezmer Band inviterer publikum indenfor i klezmergenrens rummelige univers ved at præsentere en bred vifte af musikalske udtryk som inkluderer symfoniske værker, jazzstandards, filmmusik, sange om livet i det gamle Østeuropa, jødisk vaudeville og kabaret, egne kompositioner og naturligvis masser af den traditionelle festmusik.


Ensemblet leverer således en rejse i det jødiske folks musikkultur, i form af et varieret og originalt program, som spænder over 200 års musikhistorie fra 3 forskellige kontinenter.

Mazel Klezmer Band har fremført sit varierede musikprogram ved velbesøgte koncerter i Danmark bl.a. på Louisiana, Tivolis koncertsal og  Det kgl. Teater med spændende gæstesolister og i udlandet bl.a ved Europas førende klezmerfestivaler: Jewish Culture Festival i Krakow og Singer Festival i Warszawa i Polen.

______________________________________________________________________________________________________________________

Afenginn

Afenginn er et dansk band, der blev dannet i 2002. Bandets navn betyder på oldnordisk beruselse og styrke. Musikstilen er en blanding af world, punk og nordisk folkemusik.

Al deres musik er komponeret af frontfiguren

Kim Nyberg.


Afenginn har spillet koncerter i både Europa, Asien og USA, samt udgivet seks album der er blevet belønnet med fire Danish Music Awards og flotte anmeldelser.


"Gradually the band has become a towering force in

modern Nordic music" fROOTS (UK).

______________________________________________________________________________________________________________________

Ewé Ensemble

Med lyriske melodier, inspireret af den nordiske folkemusiktradition tilsat jazzens harmonik og improvisation spiller Ewé Ensemble sin egen blanding af akustisk nordisk jazz. Det 7 mand store ensemble søger egne stier i et farverigt univers af fængende melankolske melodier, skæve men klippefaste rytmer og højtsvævende klangflader.

Musikken tager udgangspunkt i bandlederen Tim Ewé's kompositioner der bl.a. er inspireret af en barndom i Norge. Derudover består repertoiret også af en række egne arrangementer og fortolkninger af ældre danske, norske og svenske sange.